SCA și ce înseamnă pentru tine

  • întoarce-te
  • Blog
  • Latest

1 August 2019

scris de
Rosie Sanderson

Content Marketing Executive

O autentificare puternică a clienților (SCA) va fi implementată în toate statele membre ale UE la 14 septembrie 2019 și face parte din a doua directivă privind serviciile de plată (PSD2).

A
cest lucru va afecta toate companiile care necesită plăți online.

Ce inseamna asta?
În pregătirea pentru SCA, vom face niște controale de securitate online, care sunt în prezent opționale, obligatorii.

Citiți mai multe pentru a afla ce modificări se vor face.

Ce este SCA și ce înseamnă pentru mine?

Ce este SCA?
O autentificare puternică a clienților (SCA) este o cerință a PSD2 *, care cere întreprinderilor să utilizeze cel puțin două elemente de autentificare pentru a verifica plățile electronice. Scopul este de a reduce frauda și de a face plățile online mai sigure pentru dvs.

SCA se va aplica plăților online “inițiate de clienți”. Aceasta înseamnă că toate transferurile bancare și majoritatea plăților prin card vor necesita SCA. Debitările directe recurente, pe de altă parte, sunt considerate “inițiate de comercianți” și nu vor necesita autentificare puternică.

* PSD2 a explicat
A doua directivă privind serviciile de plată (PSD2) va fi pusă în aplicare în toate statele membre ale UE în septembrie 2019.

PSD2 este o nouă legislație privind plățile în Europa și solicită furnizorilor de servicii de plată, cum ar fi Ebury, să efectueze o serie de modificări pentru a asigura un serviciu mai bun, pentru a spori securitatea și a reduce costurile.

De ce este nevoie de actualizare?
Directiva inițială privind serviciile de plată (PSD) a fost creată în 2007 pentru a se concentra asupra îmbunătățirii plăților – în special a transferurilor de credit, a debitelor directe și a cardurilor.

Pe măsură ce digitizarea economiei europene a progresat masiv în ultimii ani, PSD a trebuit să se actualizeze pentru a include noi jucători – cum ar fi fintech-urile precum Ebury.

PSD2 intră în vigoare pentru a face plățile mai sigure, pentru a spori protecția clienților, pentru a stimula inovația și concurența și pentru a asigura condiții echitabile pentru bănci și pentru alți furnizori de servicii de plată.

Ce înseamnă asta pentru tine?
Va trebui să activați autentificarea cu două factori (2FA) în următoarele săptămânii, deoarece va deveni obligatorie atunci când vă conectați la contul Ebury Online si când instruiți plăți noi. 2FA este deja disponibil pentru a fi setat la conectarea la Ebury Online și va deveni în curând o caracteristică atunci când efectuați plăți.

2FA va necesita:

Ceva cunoscut (de exemplu, o parolă)
Ceva deținut de dvs. (de exemplu, un dispozitiv mobil)

După intrarea în vigoare a noului regulament, băncile vor începe să scadă plățile necesare pentru SCA care nu îndeplinesc criteriile SCA, deci este important să activați verificarea în doi pași pe Ebury Online acum.

Dacă sunteți interesat să citiți cerințele SCA originale, acestea sunt stabilite în standardele tehnice de reglementare (RTS).

Dacă aveți întrebări despre modul în care implementăm PSD2, vă rugăm să discutați cu managerul relații cu clienții sau cu adresa de e-mail [email protected]

acțiune