Păstrarea computerului în siguranță

  • întoarce-te
  • Blog
  • Latest

9 June 2020

scris de
izabela

La Ebury obervam adesea că clienții noștri cad victimele fraudei ca urmare a conturilor de e-mail compromise.

C
u toții ne ingrijoram de securitatea computerului de ceva vreme, astfel încât urmatoarele monitorizări ar putea să nu vă ofere noi soluții, dar își propun să amintească că menținerea software-ului anti-virus actualizat și stabilirea parolelor solide pentru conturile dvs. online nu mai sunt suficiente .

Am dori să va oferim câteva sfaturi despre cum să mențineți un mediu online sigur.

Dacă bănuiți că computerul sau conturile dvs. de e-mail au fost compromise, contactați departamentul IT sau un profesionist în domeniul cyber securității pentru a remedia problema.

1. Verificați firewall-ul

Dacă dețineți un sistem bazat pe Windows, accesați panoul de control și introduceți „firewall” în caseta de căutare. Dacă firewall-ul dvs. este „pornit” sau „conectat”, atunci sunteți in siguranță să mergeți mai departe. Dacă dețineți un Mac, faceți clic pe pictograma Apple din bara de instrumente, accesați „Preferințe de sistem”, apoi „securitate”, apoi „firewall”.

Asigurați-vă că aveți un firewall prezent, deoarece va poate ajuta foarte mult la eliminarea infractorilor. Asigurați-vă că partajați unele dintre folderele dvs. numai în rețeaua de domiciliu. Dacă nu aveți cu adevărat nevoie de fișierele dvs. să fie vizibile pentru alte dispozitive dezactivați complet partajarea de fișiere și media.

2. Backup-ul dvs. de date

Copia de siguranță a datelor vă protejează în caz de blocare a computerului sau de întrerupere electrică sau suprasolicitare. De asemenea, vă ajută dacă căutați prada noului tip de ransomware, care vă criptează datele sensibile. Puteți face backup-ul manual transferand documente importante pe un hard disk extern.

3. Stati departe de site-urile suspecte

Căutați un blocaj verde în bara de adrese și prefixul de cod „https: //” la începutul URL-ului în timp ce vizitați site-urile bancare, introduceți datele cardului dvs. de credit sau accesați poșta web? Aveți grijă când faceți cumpărături pe un site web care expediază articole din străinătate și nu faceți clic pe linkurile care vă sunt trimise în mesajele de e-mail. Mergeți direct pe site-ul propriu-zis.

4. Evitați oportunitățile prea bune pentru a fi adevărat

Unele site-uri sunt cunoscute pentru a atrage clienții cu oferte uimitoare și, odată ce au informațiile despre cardul dvs. de credit, nu vor mai fi auzite. Identitatea dvs. poate fi compromisă și nu veți avea nici măcar produsul pentru care ați efectuat plata. Dacă pare prea buna oferta ca să fie adevărat, probabil nu este adevărată.

5. Nu divulgați informații sensibile

Fiți atent la informațiile sensibile pe care le distribuiti. Deși sunteti obișnuit să nu dati informații despre cardul dvs. de credit decât dacă aveti încredere într-un site web, ar trebui să fiti atent și cu profilurile de social media. Dezvăluirea informațiilor, cum ar fi numele animalului dvs. de companie sau numele fetiței mamei, ar putea duce la furt de identitate. Probabil utilizați același nume ca întrebării de securitate pe alte site-uri web.

6. Nu deschideți e-mailuri necunoscute

Nu deschideți niciodată e-mailuri din surse necunoscute sau suspecte și cu siguranță nu deschideți niciodată fișierele atașate conținute de acestea. Trebuie să fiti atenți și la e-mailurile care vin de la persoanele din lista dvs. de contacte, mai ales dacă contul expeditorului a fost compromis. Dacă un e-mail de la cineva cu care comunicați în mod regulat are un link suspect sau un conținut neobișnuit, ștergeți-l și avertizați această persoană că, contul său poate fi compromis. Acest lucru vă va ajuta să preveniți hacking-urile și înșelătorii de phishing unde puteți fi o țintă.

Dacă observați o activitate suspectă pe contul dvs. Ebury Online sau dacă ați fost victima unei fraude, vă rugăm să trimiteți un e-mail la [email protected] sau vizitați pagina noastră de fraudă pentru a afla mai multe informații.

acțiune