Ce este 2FA?

  • întoarce-te
  • Blog
  • Latest

11 September 2019

scris de
Rosie Sanderson

Content Marketing Executive

Cercetările au arătat că 90% din toate încălcările datelor de securitate cibernetică sunt cauzate de erori umane – moreso decât tehnologia malware avansată.

D
e fapt, un studiu recent a evidențiat faptul că aproape 65% dintre angajații companiilor nu și-au schimbat niciodată parola.

Dar nu numai companiile mari suferă – jumătate din toate atacurile cibernetice sunt orientate către întreprinderile mici , deoarece tind să nu acorde o importanță atât de mare securității cibernetice. Este clar că pentru întreprinderile de toate dimensiunile, este important să folosiți măsuri preventive eficiente, atunci cand este posibil.

În comparație cu marile corporații cu resurse abundente la dispoziția lor, ce pot face întreprinderile mai mici? Din fericire, instalarea procedurilor cum ar fi autentificarea cu doi factori (2FA) este gratuită și eficientă. Cu greu afectează fluxul de lucru și îmbunătățește considerabil securitatea online.

Ce este 2FA?

Autentificarea cu doi factori este un proces de securitate care necesită să furnizați două metode de autentificare diferite atunci când vă conectați la un cont sau prelucrați o plată.

Acesta adaugă un alt nivel de securitate care îți îmbunătățește mult prezența online, deoarece rudimentarul „nume de utilizator și parolă” poate fi ușor compromis în câteva minute de ciberneticii criminali. Cunoașterea parolei singure, fie prin baze de date phishing, fie cu parole furate, nu este suficientă pentru infractorii cibernetici atunci când se folosește 2FA.

De ce este important 2FA?

Potrivit unui studiu realizat de firma Symantec de cibersecuritate, 80% din toate încălcările datelor ar putea fi eliminate prin utilizarea de 2FA.

Google a prezentat un raport privind succesul 2FA, precizând că codurile SMS:

● 100% din timp a prevenit roboții automatizați
● 96% din timp au prevenit atacuri de phishing în masă
● 76% din timp au prevenit atacuri țintite

RATA DE PRVENIRE A PRELUARII CONTULUI, IN FUNCTIE DE TIPUL PROVACARII

Cea mai reușită formă de 2FA a fost securitatea, care a împiedicat 100% din atacuri din roboturi automatizate, atacuri de phishing în vrac și atacuri țintite.

Acest lucru evidențiază faptul că chiar și o simplă adăugare a autorizației în doi factori are un impact masiv asupra siguranței sau afacerii dvs.

Ce facem in legatura cu aceasta?

Ebury distribuie 2FA obligatoriu pe toate planșele – pentru a ne asigura că conturile dvs. sunt cât mai sigure. Aceasta face parte din eforturile noastre de a crește gradul de conștientizare în materie de securitate online și de a reduce frauda. Pentru a afla mai multe, accesați centrul nostru de fraudă.

Dacă aveți întrebări despre modul în care implementăm 2FA, contactați [email protected]

acțiune